Onderaan vind je de koffies die nu in ons aanbod zitten, maar eerst willen we onze koffie aanpak een beetje verduidelijken.

We hebben voor al onze koffies 6 smaakthema’s geïdentificeerd, die elk hun eigen kleur toegekend krijgen.

Over ons Smaakwiel

Dat betekent dat elke koffie in ons portfolio een kleur en smaakthema toegekend krijgt.

Dit Koffiedrinkers Smaakwiel staat je toe om vlot te veranderen van koffie binnen hetzelfde profiel als er een nieuwe koffie toegevoegd wordt of als er eentje verdwijnt. Ook scheppen we een duidelijke verwachting van de smaken van de andere profielen indien je wenst te veranderen.

Over kwaliteit

Daarnaast is het een leidraad voor onze verschillende kwaliteiten: het smaakthema wordt duidelijker en complexer naargelang de kwaliteit van de koffie omhoog gaat. Als gevolg krijgt het label meer kleur om dit aan te tonen.
Bij Cuperus geloven we in koffie en zijn we trots op ons hele aanbod, aan jou om te bepalen welke je kiest.

Over roast stijl

We spreken niet over espresso- of filterbranding omdat dat nu eenmaal een persoonlijke voorkeur is. Koffie die licht gebrand is bevat doorgaans meer delicatere smaken en medium roast bevat zwaardere, zoetere smaken en heeft iets meer body. Aan jou de keuze welke branding je op welke manier gebruikt.

Over onze verpakking

Voor het design van onze verpakking hebben we gekozen om de ondoordringbaarheid te laten zien zonder de klassieke look van het vorige design te verliezen. Dat onze verpakking ondoordringbaar is door licht, zie je doordat we de aluminium beschermlaag – die langs de binnenzijde zit – laten zien aan de buitenzijde; een extra glanzend element is toegevoegd om dit nog meer in het oog te laten springen. Ons logo in het felrood is dichtbij de ziplock geplaatst zodat je ook direct ziet dat er een luchtbarrière ingebouwd zit.
Op de bodem hebben we de aluminiumlaag overschilderd omdat de verpakking daar het meeste bescherming nodig heeft, maar – heel eerlijk – vooral omdat we het een leuke gimmick vonden.

Als samenvatting van onze aanpak kan je ook onze legende nog eens nalezen, waar je ook info terugvindt over onze hoogste kwaliteit van koffie en de bijhorende infokaart.

Klik hier om een nog meer diepgaande uitleg over onze koffie aanpak te openen (pdf).

cuperus-koffiedrinkers-smaakwiel

Klik hier om ons Koffiedrinkers Smaakwiel als poster te downloaden (pdf).

Onze koffies

Hieronder vind je onze koffies die regelmatig veranderen. Natuurlijk blijven onze traditionele blends en andere koffies ook beschikbaar in de winkel en groothandel.

Laat je e-mail adres achter als je de nieuwsbrief wil ontvangen met nieuwe koffies:

Light roast

Medium roast

Klik op de afbeelding om de infofiche te downloaden (pdf).

Voor elke verkochte kilogram koffie, geeft Cuperus €0,01 aan World Coffee Research. Deze bijdrage, samen met die van andere koffiebedrijven, zorgt voor $1,5 miljoen aan inkomsten per jaar die zorgen voor doorgedreven, collaboratief en wereldwijd onderzoek. Door deze bijdragen verwacht WCR bij de producenten een stijging van het volume van kwaliteitskoffie van 10-20% in de komende 10 jaar.