- Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Voor wie?
Wie wil leren werken met een espressomachine, de beste smaak uit de koffiebonen wil krijgen en elk drankje op de koffiekaart wil kunnen bereiden en zin heeft om kwaliteitsvolle koffie te leren zetten.
Een vooropleiding introductie tot koffie helpt je om smaakopbouw in koffie beter te begrijpen maar is niet verplicht.
Inhoud?
- Dag 1: Kennismaking met de espressomachine. Afstellen van de koffiemolen en oefenen met zwarte koffiebereidingen. Introductie van espresso-types, extractie, maling, tampen, …
- Dag 2: Herhaling van de basics en focus op melkbereidingen.
Praktisch?
Adres: Clara Snellingsstraat 152, 2100 Deurne
Duur: 6 uur (verspreid over 2 dagen van 3 uur)
De opleiding gaat door vanaf 3 deelnemers en bestaat uit maximaal 6 deelnemers. Bij minder inschrijvingen is het mogelijk dat de opleiding geannuleerd wordt of wordt verplaatst naar een andere datum.
De opleidingen gaan door op de eerste verdieping van een gebouw zonder lift.


Je leert superveel op 6 uur. Het was een top ervaring, en dit verandert echt de manier hoe je koffie proeft en bekijkt. Iedereen is super vriendelijk en doorheen heel de opleiding voel je je thuis.
Zeker aan te raden!

Super leuke lessen waar je echt je koffie en melk beter leert kennen!

De basisopleiding bij Cuperus was super interessant. Ik wist niet dat er zo veel bij koffie komt kijken. Je leert zoveel over smaken, aroma’s en technieken dat je écht het verschil begint te proeven. Alles werd duidelijk en praktisch uitgelegd. Zeker de moeite waard voor elke koffieliefhebber.

Een heel fijne en leerrijke ervaring! Ik heb ontzettend veel bijgeleerd, van het malen van koffiebonen tot het maken van latte art. Ellen legt alles helder en met veel passie uit. Wat ik enorm waardeer, is dat er ruimte is om foutjes te maken, waardoor je echt op je gemak kan oefenen. Bedankt!

The two sessions of the Barista class I attended last week were nothing but wonderful. I came in excited to learn the basics about my favorite thing in the world - coffee. I'm grateful for my teacher - Ellen - for so generously sharing her expertise (she's soooo good). I also truly enjoyed the class with my classmates. We all had fun experimenting on our bad-tasting to our good-tasting coffees! Felt bad for all the coffee and milk I had to throw away!!! But I guess, that's charge to experience? I'm excited to practice, practice, practice and be better! Really grateful for the head start!