• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Matcha Imperial blik

€26,95
Levertijd 1 - 2 dagen
Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Matcha Imperial blik

PRODUCTINFO

Matcha is een groene thee afkomstig uit Japan. Matcha wordt in de schaduw, of zelfs overdag bedekt geteeld waardoor de theebladeren gedwongen worden om Chlorofyl aan te maken. Dit geeft een felgroene kleur aan de matcha. Dit matchapoeder is geschikt om puur te drinken.

Tijdens het oogsten van de groene thee, worden alleen de fijnste theebladeren geselecteerd. Van deze selectie worden vervolgens de steeltjes en nerven verwijderd. De volgende stap is het stomen en drogen van de blaadjes. Nadien worden de blaadjes in een traditionele stenen vijzel verpulverd. Met als eindresultaat een prachtig groen poeder.

De inhoud van het blikje is 32g.

Enkele kenmerken van matcha:

Er zijn meer antioxidanten aanwezig in matcha, dan in andere thee. Deze zorgen er onder andere voor dat je bloedsuikerspiegel niet piekt of daalt, doordat de energie langzaamaan wordt vrijgegeven. Ook heb je antioxidanten nodig om je te beschermen tegen vrije radicalen. Deze laatste kunnen je cellen beschadigen en kanker veroorzaken.

De thee heeft een onstekingsremmende werking op het immuunsysteem en boost je metabolisme.

Kan je niet goed tegen cafeïne? Goed nieuws: matcha heeft de voordelen van cafeïne; je wordt er alerter en energieker van, maar niet de nadelen zoals hartkloppingen en nervositeit.

De Chlorofyl (deze stof vind je bijvoorbeeld ook in spirulina en chlorella) die in de matcha zit, bindt schadelijke metalen in je lichaam en voert ze af. Het zorgt voor een detox van je lichaam.

Matcha bevat L-theanine, dit heeft een kalmerend effect. Deze stof staat erom bekend stress en angst te verminderen en je hartslag te kalmeren.

Reviews
Reviews
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
0 sterren op basis van 0 beoordelingen