• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Jayaprasad, Gowri, Shreelakshmi en Nandini (Bälékola en Balupet)

"Welcome to the oxygen factory"

Deze samenwerking is recent, maar onmiddellijk ook zeer intens en zeer gelukkigmakend.

Jayaprasad doet dit vanuit een buikgevoel. Hij is 73 jaar en alles wat hij weet, heeft hij proefondervindelijk ondervonden. Daarom kan hij ook niet alles uitleggen. Zijn focus ligt steeds op kwaliteit.

De hele familie zijn Hindoes wat ervoor zorgt dat zij een natuurlijke, zachte manier om te gaan met medemensen, medewerkers maar evengoed de natuur, de dieren. Kortom.. Alles wat levend is! Dit geeft een ongelooflijk rustgevend, warm gevoel. Iedereen wordt heel erg naar waarde geschat. Een voorbeeld hiervan: wanneer er wilde dieren op de plantage komen om koffiebessen te eten, worden ze niet weggejaagd. Maar ze gaan dan nog beter eten aan de rand van de plantage zetten, om ze op die manier weg te leiden.

Toen we de vraag stelden aan Jayaprasad wat er zou gebeuren met de plantage indien hij er niet meer zou zijn. Op dat moment gaf hij eerlijk toe dat hij wachtte op zijn dochters om een steentje bij te dragen. Wij vonden het enorm fijn om daarbij te zijn wanneer dit gebeurde. Gowri, zijn dochter, die in het dagelijkse leven modeontwerpster is, werd meteen enthousiast wanneer ze hoorde dat haar vader in haar geloofde en we onze kennis wilde doorgeven aan hen en samen in een project stappen waarin hun koffie naast speciality koffie kan staan. Haar zussen wonen in Amerika en verdelen en promoten daar de koffie van hun twee plantages: Balekola en Balupet.
Van die eerste plantage komt onze Mysore.

Gowri is 2 maanden in België geweest om samen met ons dit project verder vorm te geven!

Neem een kijkje op hun plantage: