• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
€49,00
Slow coffee op een authentieke manier!
Levertijd 1 - 2 dagen
Kies je variant
Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Chemex

PRODUCTINFO

Chemex is hèt merk voor slow coffee makers. Het merk is in 1941 ontwikkeld door een Duitse chemicus, dr. Peter Schlumbohm. Dat is aan de vorm ook te zien: het ontwerp heeft veel weg van een ‘karaf’ die in de chemie vaak gebruikt wordt. In 1944 werd dit ontwerp al tot een van de mooiste designs uit de geschiedenis gekozen en heeft het een plek gekregen in het Museum of Modern Art (Moma) in New York.

Door het gebruik van glas komen alle smaken goed tot hun recht. Het glas is bovendien hittebestendig, waardoor er kokend water ingeschonken kan worden. Het is pure koffie met de pittigheid die je zelf wilt, zonder bittere nasmaak of residu. De Chemex is ook perfect bruikbaar bij de bereiding van ijskoffie. Ook interessant om te weten: koffie, gebrouwen met deze cafetières, kan in de koelkast bewaard worden om later opnieuw op te warmen, mèt behoud van smaak.

Hoe wordt koffie met de slow coffee maker gezet? Deze zettechniek begint met het malen van koffiebonen. Nadat je een bijhorende filter in de trechter geplaatst hebt, doe je de gewenste hoeveelheid gemalen koffie in de filter, waar je vervolgens een beetje heet water over laat vloeien. Dit zorgt ervoor dat het beste wat koffie te bieden heeft al optimaal vrijkomt. Om de koffie voldoende te vermengen, giet je een tweede keer water in de filter, maximum tot aan de hals. Het overige water wordt daarna aan het mengsel toegevoegd, zodat de koffie gelijkmatig kan trekken. Zodra de koffie klaar is, verwijder je de filter, schenk je de koffie uit!

Bij gebruik in de afwasmachine dien je de houten kraag en het koord te verwijderen.

De Chemex is verkrijgbaar in verschillende formaten.

Reviews
Reviews
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
0 sterren op basis van 0 beoordelingen