• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Thee

Thee

Theesommelier Jozefien Muylle zal onze cursussen over thee geven. Ze wil mensen bijeen brengen vanuit haar liefde voor thee.

Jozefien is gepassioneerd door thee: haar zintuiglijkheid, haar eeuwenoude cultuur, de schoonheid en tederheid van de beleving. In 2017 toonde ze haar vaardigheid en kennis als sommelier en werd Dutch Tea Champion van het jaar. Kunst en thee zijn de grootste aders in haar leven en deze vloeien steeds meer samen…

Nadat ze de basisopleiding theesommelier bij Ann Van Steenkiste volgde in 2012 had ze de smaak te pakken. Ze voelde dat haar weg vooral in de Chinese theecultuur ligt die onlosmakelijk verbonden is met zen boeddhisme. Mevrouw Wu leerde haar de finesses van de Chinese thee en de theeceremonie kennen. In 2014 volgde ze de jaaropleiding theesommelier aan de Thee Academie Vlaanderen van Robin Boels. In 2016 was ze finaliste voor het Dutch Tea Championship en in 2017 werd ze Dutch Tea Champion 2017. Jozefien verdiept en verrijkt haar kunde en kennis middels thee trainingen voor professionals en door jaar haar jaarlijkse theereizen naar Azië. Ze is bestuurslid van Sommelier T, beroepsvereniging voor theesommeliers in België die onder meer de Tea Masters Cup Belgium organiseert.