• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Olman, Luis Emilio, Irela en Don Milo Valladarez (Cafetalera Buenos Aires)

"Having a good team ensures the quality of the product"

Op deze plek hebben we écht ons hard verloren!
Dit is een boer waarmee we al het langs direct trade mee doen.

De boerderij van Olman Valladarez heet Cafetalera Buenos Aires. De boerderij wordt gerund door twee broers, Luis Emilio en hijzelf, en een zus, Irela, door het nog steeds toeziend oog van de papa (Don Milo). Luis Emilio houdt zich volledig bezig met alles dat botanisch is: het aanleggen van nursery, het planten van jonge plantjes, ... Terwijl Olman, een gekwalificeerde advocaat met een ongelooflijke passie voor koffie, zich meer bezig houdt met de processing. Irela legt zich toe op de cijfers en administratie.

Dit is een erg grote boerderij, ze stellen namelijk ieder seizoen 1100 tot 2000 plukkers te werk. Desondanks de omvang van de boerderij slagen zij erin om een ongelooflijk kwalitatieve prioriteiten te stellen. Selectieve pluk wordt ook nooit in vraag gesteld, wat ook meteen de reden is voor hun groot aantal plukkers. Hierbij komt dat ze erg gefocust zijn op constante innovatie die ook nog eens smaakverbeterend kan zijn. Ieder jaar dat wij teruggaan naar de boerderij, zien wij zaken die verbeteren, vernieuwen en er wordt ingespeeld op de huidige vraag/trends. Daarbij komt hun enorme transparantie op dat vlak. Ze staan open voor het ontvangen voor klanten/collega's: iedereen is altijd welkom!

Cafetalera Buenos Aires bestaat uit verschillende loten en elk lot wordt als een individuele entiteit beschouwd. Wij kopen ieder jaar onze El Carmen hier aan. Deze Caturra staat synoniem voor zoet en chocolade. De koffiebonen groeien op 1300-1500m. Daarnaast laten we ons iedere oogst verrassen door een nieuwe koffie van zijn boerderij!

Verder hebben zij een erg sociaal beleid en visie. Zij zorgen voor de mensen die met en voor hen werken. Zij begrijpen dat ze nooit konden doen en bereiken zonder het team dat ze hebben. Er is een school op de plantage. Daarnaast komt er jaarlijks een groep van dokters om de gezondheid van zijn team op te volgen. Er worden ook regenjassen aangekocht voor de plukkers zodat ze niet nat worden. Hij kent de plukkers bij naam. En dat is nog maar een begin..

Los van het feit dat dit een mooie plek is, hebben ze fantastische koffie waarmee ze vaak prijzen wonnen:
-
Deel van de Grand Reserve van Starbucks
- 2008 en 2009: 14de plaats Cup Of Excellence
- 2012: 8ste en 12de plaats Cup Of Excellence
- 2014: 2de, 14de, 15de en 18de plaats Cup Of Excellence
- 2015: 1ste plaats Cup Of Excellence
- 2017: 9de, 10de, 11de, 14de en 17de plaats Cup Of Excellence

Iedere keer schieten woorden ons te kort om te omschrijven hoe gelukkig wij zijn dat we met hen kunnen en mogen samenwerken!