• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Ons verhaal

Wie zijn wij?

Cuperus werd opgericht in 1823 in Friesland, Nederland. Het bedrijf specialiseerde zich eerst in thee en nadien ook in koffie. In 1931 vestigde het bedrijf zich in de monumentale Boerentoren van Antwerpen met een winkel en tearoom. Na verschillende overnames en locatie wijzigingen had Cuperus een eigen koffiebranderij en een kleine 20 jaar later de eerste koffiebar van Antwerpen.

Het prestigieuze en innoverende merk dat Cuperus ooit was verwaterde echter. Totdat in 2013 Glenn en Ellen de zaak overnamen en nieuw leven in bliezen. Er werd gekozen om te verhuizen naar een nieuw pand, in dezelfde straat als waar Cuperus destijds de allereerste koffiebar van Antwerpen opende. In 2013 verhuisde Cuperus naar de huidige locatie op de Sint Katelijnevest, waar je onze winkel en koffiebar kan vinden. 4 jaar later opende een tweede vestiging aan de Paardenmarkt waar je een koffie of thee kan drinken met een lekker stukje gebak.

Kortom, kwaliteit werd opnieuw een sleutelwoord voor Cuperus: gaande van aankoop van koffies over branderij en de eigen bar en winkel tot wat er in de distributie gebeurt.
Onze passie en zorg maakt Cuperus tot wat het nu is!

 

Onze missie

Cuperus wil zichzelf vooral menselijk opstellen, zowel naar de consument als naar onze partners. Wij zorgen ervoor dat we de kennis in huis hebben, zodat iedereen van het vakmanschap kan genieten.

Wij hechten veel waarde en willen toonaangevend zijn in het produceren van een hoogwaardig koffie- en theeaanbod voor een groter publiek.

We willen er naar streven om duurzame en respectvolle relaties op te bouwen van boer tot tas.
De kwaliteit van koffie en thee ligt aan de grondslag en deze wordt afgestemd op doelpubliek en gebruik.

Een "perfect" product aanbieden kan enkel wanneer er oog is voor 3 menselijke peilers:
Medewerkers - Producenten - Consumenten

 

Onze visie

We love coffee,
We love tea,
We love people!

Zet een glimlach op ieders gezicht met hoogwaardige producten in een warme, gastvrije omgeving!