• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Jefferson Adorno (Fazenda Retiro Santo Antônio)

"Our greatness lies in being small."

 

Jefferson Adorno is eigenaar van Fazenda Retiro Santo Antônio. Deze boerderij is gelegen in de Mogiana regio, waarvan onze speciality koffie afkomstig is: Retiro Santo Antonio. Deze regio is niet hoog gelegen, maar de plantage van Jefferson ligt wel uitzonderlijk hoog voor dit gebied, meer specifiek op 920m boven zeeniveau. Dit zorgt voor een hogere kwaliteit doordat de kwaliteit stijgt naarmate de koffiebessen hoger groeien.

Zijn totale boerderij is 123 hectare groot, maar hij gebuikt slechts 33 hectare voor zijn koffie. Op dit stukje staan 65000 koffieplanten.

Jefferson is een strong believer van sustainability op meerdere niveaus:
- Economisch sustainable zijn betekent voor hem dat hij meer dan 1 gewas teelt en zo aan risicomanagement doet. Hij teelt naast koffie onder andere ook maïs.
- Ecologisch sustainable wil zeggen dat hij 1/3 van zijn grond gebruikt om een natuurlijke fauna en flora op te bouwen rond zijn plantage die hem ook veel teruggeven. Deze plek (35 hectare) wordt begroeid met bossen. Hij voorziet deze om een natuurlijke habitat te creëren. Hij trekt zo vogels en andere dieren in zijn omgeving aan. Op dit stuk grond houdt hij ook vee, en zet hij er ook bijenkorven waaruit hij opbrengsten haalt.
- Sociale sustainability betekent dat Jefferson een hoge sociale verantwoordelijkheid naar zijn plukkers heeft. Niet elke plukker wordt vervangen door machines, wat in Brazilië zeer uitzonderlijk is.

Bovendien is hij triple certified: hij heeft een rain forest alliance, UTZ en een biologisch label. En wil verder als bedrijf zeer transparant zijn.

Kortom, hijzelf omschrijft zijn filosofie als het produceren van gezonde voeding op een gezonde plek in een gezonde werkomgeving.

Tevens is er de mogelijkheid om zijn boerderij te bezoeken. Maar indien je Brazilië te ver weg vindt, kan je alvast een kijkje nemen op zijn website om meer te weten te komen over deze boer.